MICRODIGIT Mérnöki Iroda
Mi a WISE

A WISE mozaikszó a Web felületü okos eszközre utal. Multifunkciós  Programozható Automatika Vezérlő, melyet az ICPDAS fejlesztett ki. A vezérlő egy könnyen kezelhető HMI felülettel rendkezik, mely lehetővé teszi logikai vezérlő funkciók összeállítását különös programozási ismeretek nélkül.

A rendszer felépítése

Egy adott böngészőn keresztül a WISE Web szervere elérhető, megtervezhetők a logikai szabályok és letölthetők a WISE-ra. A WISE sorozatba épített IF-THEN-ELSE logikai vezérlő ellenőrzi a logikai feltételek Igaz vagy Hamis voltát és végrehajtja az erre az esetre definiált beavatkozást. (Például: beállítja a megfelelő IO csatorna kimeneti jelét, elindít egy időzítést, esetleg e-mailt vagy SMS-t küld. A Modbus TCP/RTU és/vagy SNMP protokollon keresztül a SCADA vagy SNMP felületekre küldi az IO csatornák státuszait valós időben.


Az oldal képei az ICPDAS tulajdonát képezik. Images in this site are property of ICPDAS

A WISE-523x/WISE-224x további előnyös tulajdonsága, hogy az ICPDAS saját - belső - XW/XV bővítő moduljaival további funkciók érhetők el az RS485 felületen elérhető I-7000/M-7000 eszközökön, az Ethernet portra kapcsolódó Modbus TCP Slave eszközökön (ET-7000/PET-7000) kívül. Az elérhető IO portok széles választéka biztosítja az eszközök széleskörű felhasználhatóságát. A WISE-523x/WISE-224x lehetővé teszi az adatrögzítési funkciót (Data Logger) valamennyi IO csatornára akár folyamatában, akár egy esemény bekövetkezésével indítva. Az adatok FTP serveren vagy e-mailben továbbíthatók. A CGI utasítás küldésen túl az eszközök alkalmasak CGI utasítások fogadására is, lehetővé téve az Eternet hálózatra csatlakoztatott eszköz "IF-THEN-ELSE" logikai egységének indítását külső parancsra. A WISE-523x/WISE-224x eszközök ismerik a SNMP V2c protokollt és az SNMP Trap működést hogy együtt tudjon működni az SNMP management rendszerekkel. Támogatja az MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) protokollt, hogy az adatokat egy MQTT szerverre küldje. Együttműködik a Microsoft Azure és IBM Bluemix IoT megoldásokkal. Az egyetlen rendszerben kezelt SCADA és IoT képességekkel a WISE-523x/WISE-224x eszközök költség-hatékonysága példa értékű.


IIoT Edge Vezérlő Rendszer felépítése

WISE tulajdonságok

A tulajdonságok részletes kifejtését a linkeken keresztül lehet elérni. Ugyanott példa-megoldásokat is talál
WISE eszközök árlistája